Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς σπάζουμε τον κώδικο των Windows

Σε περίπτωση που θέλουμε να σπάσουμε τον κωδικό των Windows είτε γιατί τον έχουμε ξέχασει εμείς είτε κάποιος φίλος μας τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παρακάτω μέθοδο για να τον ανακαλύψουμε.

Τι θα χρειαστούμε?

1. Φυσική πρόσβαση με τον υπολογιστή
2. Ένα CD με το πρόγραμμα Ophcrack
3. Ο υπολογιστής να κάνει εκκίνηση από CD

Το πρόγραμμα Ophcrack μπορούμε να το βρούμε στην παρακάτω διεύθυνση:

http://ophcrack.sourceforge.net/

Το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιεί την μέθοδο brute force για να σπάσει τον κωδικό από την SAM database των Windows.Φυσικά υπάρχουν και άλλα προγράμματα για αυτήν την δουλειά αλλά το συγκεκριμένο είναι ένα από τα καλύτερα.Το επόμενο βήμα μόλις κατεβάσουμε την Live έκδοση είναι να το γράψουμε σε ένα CD για να μπορούμε να κάνουμε εκκίνηση το πρόγραμμα από το CD.

Έπειτα θα πρέπει να επιλέξουμε τα rainbow tables ανάλογα με το λειτουργικό που έχει ο υπολογιστής που θέλουμε να σπάσουμε τον κωδικό του.

Παράδειγμα:





Μόλις εγκατασταθούν τα rainbow tables τότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο κουμπί crack για να αρχίσει το brute force attack.

Παράδειγμα:




Ophcrack-3_2_0_screenshot

Φυσικά το πόσο γρήγορα θα το σπάσει τον κωδικό εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους όπως ο επεξεργαστής,η μνήμη και η πολυπλοκότητα του κωδικού.Το Ophtrack έχει ένα πολύ καλό εγχειρίδιο (κουμπί help) το οποίο μπορούμε να διαβάσουμε για να δουλέψουμε το πρόγραμμα αυτό ακόμα πιο αποδοτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
(c) free template