Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

Tι κάνω όταν λείπει ένα αρχείο dll για να διορθωθεί;

Λέιπει ένα αρχείο dll. 
Τι να κάνω για να διορθωθεί;

Κατά τη διάρκεια της εκκίνησης υπάρχει περίπτωση να συναντήσουμε μηνύματα τα οποία αναφέρουν πως λείπει κάποιο αρχείο dll. Συνήθως η εμφάνιση αυτών των μηνυμάτων υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα στο registry το οποίο χρειάζεται να διορθωθεί. Πολλές φορές παρόμοια μηνύματα μπορεί να εμφανιστούν ύστερα από την αφαίρεση κάποιου Spyware , όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση ενός φίλου από την Γαλλία. Ύστερα από την αφαίρεση κάποιου Spyware , κάθε φορά που μπαίνει στα Windows εμφανίζεται μήνυμα που του λέει πως το protect.dll και το autochk.dll λείπουν.

Η λύση σε παρόμοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι απλή, μπορεί όμως να είναι και χρονοβόρα. Γνωρίζουμε περιπτώσεις στις οποίες τελικά χρειάστηκε να γίνει format μιας και ήταν η τελευταία λύση για να μην εμφανίζονται αυτά τα μηνύματα.

Αυτό που προτείνουμε σαν αρχική λύση είναι η χρήση ενός προγράμματος που λέγεται RegCure. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς αφού κατεβάσει και εγκαταστήσει το πρόγραμμα είναι να το αφήσει να σκανάρει τον υπολογιστή του για σφάλματα στη registry και αφού αυτό τελειώσει να πατήσει το κουμπί Fix Errors. Το RegCure μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το λάθος θα πάψει να υφίσταται και τα μηνύματα κατά την εκκίνηση θα εξαφανιστούν.

Εκτός από το πρόγραμμα που προαναφέραμε υπάρχει και άλλο ένα καλό εργαλείο το οποίο λέγεται HijackThis και θα το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ. Το HiJackThis σκανάρει το PC για να βρει "ύποπτα" σημεία τα οποία και αφαιρεί. Θα αναφερθούμε σε αυτό σύντομα σε ξεχωριστό θέμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως τα παραπάνω, θα φτάσουμε στο σημείο στο οποίο θα χρειαστεί να αποφασίσουμε τι θέλουμε να ξεφορτωθούμε από το PC μας και τι θέλουμε να κρατήσουμε (εννοούμε μέσα από τα αποτελέσματα του σκαναρίσματος). Αυτά που θα αποφασίσουμε να "πετάξουμε" θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως δεν θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Πολλά προγράμματα εωρούν ύποπτα κάποια αρχεία που πιθανόν σε εμάς να χρειάζονται, οπότε ΠΑΝΤΑ πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί.

[Πηγή]:   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
(c) free template