Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Προσθήκη εξωτερικού κώδικα

Προσθήκη εξωτερικού κώδικα σε blog του Blogger.com

Ακόμα κι αν το ξεχνάω, είστε κάπου εκεί έξω για να μου υπενθυμίζετε πως κάποια πράγματα μοιάζουν πραγματικά πολύπλοκα στους ανθρώπους που πρωτοξεκινάνε στο χώρο των blogs.

O Sofistis μου ζήτησε να γράψω ένα μικρό βοήθημα σχετικά με την προσθήκη banner του BlogSpace στο blog του. Αν και το blog του είναι στο WordPress.com είπα να γράψω ένα σχετικό κείμενο και για το Blogger.com

Γενικότερα με τον ίδιο τρόπο τοποθετούνται κι όλα τα εξωτερικά στοιχεία στα blog του Blogger.com. Ας το δούμε λοιπόν…

Αρχικά συνδεόμαστε στον Πίνακα Ελέγχου και επιλέγουμε τις Ρυθμίσεις.

bb1.jpg

Αφού ανοίξει η νέα μας καρτέλα, επιλέγουμε τα Στοιχεία Σελίδας.

bb2.jpg

Από εκεί, βλέπουμε ένα σχεδιάγραμμα του template μας και επιλέγουμε την Προσθήκη στοιχείου σελίδας.

bb3.jpg

Μας ανοίγει ένα νέο παράθυρο που περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία σελίδας. Επιλέγουμε αυτό που μας ενδιαφέρει το οποίο ονομάζεται HTML/Javascript.

bb41.jpg

Πατάμε στο κουμπί Προσθήκη στο ιστολόγιο και μας ανοίγει ένα νέο παράθυρο.

bb5.jpg

Στον τίτλο μπορούμε να γράψουμε ότι θέλουμε, ή και τίποτα. Στο περιεχόμενο γράφουμε τον κώδικα που έχουμε πάρει από μια εξωτερική σελίδα τον οποίο θέλουμε να ενσωματώσουμε στην πλευρική στήλη του blog μας.

Εδώ να σημειώσω, πως δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία από την αρχή αν θέλουμε να προσθέσουμε ένα δεύτερο banner. Μπορούμε στο ίδιο αυτό παραθυράκι να αντιγράψουμε τον κώδικα από δύο διαφορετικά banner με μια κενή γραμμή ανάμεσα τους. Αφού τελειώσουμε, πατάμε στην Αποθήκευση Αλλαγών και κλείνει το παραθυράκι μας.

bb6.jpg

Όπως βλέπουμε, επιστέφει στο σχεδιάγραμμα του template μας και έχει προσθέσει το νέο μας στοιχείο πλέον. Πατάμε το κουμπί Αποθήκευση και τελειώσαμε.

Υπάρχει περίπτωση μερικές φορές, να έχει πρόβλημα κάποιος κώδικας και να μην εμφανίζεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι να ελέγχουμε τα εισαγωγικά, τα οποία πολλές φορές “σπάνε” με την αντιγραφή του κώδικα. Εμένα μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Μπορούμε να τα διαγράψουμε και να τα γράψουμε ξανά μόνοι μας επιλέγοντας την Επεξεργασία του στοιχείου μας.

Τέλος, αν θέλουμε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα banner από μία εικόνα πρέπει αρχικά να ανεβάσουμε κάπου την εικόνα μας και να γνωρίζουμε το πλήρες url που οδηγεί σε αυτήν. Στην συνέχεια δημιουργούμε τον κώδικα μόνοι μας και έχει ως εξής:

bb7.jpg

Οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά απλές νομίζω και δε θα δυσκολέψουν κανέναν. Στο επόμενο Post θα γράψω σχετικά με την διαδικασία που χρειάζεται για να προσθέσεις ένα banner σε blog του WordPress.com


Αναδημοσίευση από: http://www.blogspace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
(c) free template