Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Downgrade Windows Vista σε XP

Έχετε Vista και θέλετε να βάλετε XP, εύκολα και απλά
Το PC σας έχει Vista είτε γιατί τα εγκαταστήσατε εσείς, είτε γιατί ήτανε έτσι από την αγορά του. Μπορείτε εύκολα να τα αντικαταστήσετε με Windows XP
Χρειάζεστε ένα CD εγκατάστασης των Windows XP και drivers τον συσκευών του υπολογιστή για XP .
Αν το PC σας είναι desktop τότε είναι σίγουρο, αν δεν έχετε κρατήσει τα CD που σας έδωσαν με την αγορά του υπολογιστή, ότι μπορείτε να κατεβάσετε τους drivers από τα site τον κατασκευαστών όπως Αsus, MSI, Gigabyte , NVIDIA, AMD και άλλα. Οπότε είναι σίγουρο ότι έχετε την δυνατότητα να βάλετε Windows XP.
Αν πάλι το PC σας είναι laptop και είχε Vista με την αγορά του τότε πρέπει να ερευνήσετε αν υπάρχουν drivers windows XP για τα hardware του laptop σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή να επισκεφτείτε το site του
Αν δεν βρείτε drivers για το laptop σας δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βάλετε XP, απλά μπορεί να μην έχετε ήχο αν δεν βρείτε drivers συμβατούς με της κάρτα ήχου σας. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για άλλα υποσυστήματα του υπολογιστή σας.
Σώστε όλα τα αρχεία που θέλετε να κρατήσετε από τον C: , Τα προγράμματα θα χρειαστεί να τα επανεγκαταστήσετε.
Αφού βάλετε το CD εγκατάστασης των Windows XP κάνετε επανεκκίνηση και διαβάστε αυτόν τον οδηγό για το πώς θα κάνετε format και εγκατάσταση των Windows XP . Πριν από το βήμα 6 στον οδηγό επιλέξτε το partition που είναι εγκατεστημένα τα Vista και πατήστε D για να το διαγράψετε και μετά L για να το επιβεβαιώσετε.

Προσοχή αφού σβήσετε το partition όλα τα αρχεία που είναι μέσα σε αυτό θα σβηστούν .
 Select Partition2
Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των XP περάστε τους drivers και ότι προγράμματα θέλετε
Σε κάποια προγράμματα όπως antivirus μπορεί η έκδοση για Vista να μην δουλεύει για XP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
(c) free template