Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

6+1 Registry hacks






1. Αυξήστε την ασφάλεια του υπολογιστή σας
Ένα φλασάκι και μία ελεύθερη θύρα usb είναι αρκετά σε κάποιον φέρελπι κατάσκοπο να σας σηκώσει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Ένας τρόπος για να κόψετε την δυνατότητα αυτή είναι να πλοηγηθείτε μέσω του επεξεργαστή μητρώου (regedit) στο ‘HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies‘. Εκεί, δημιουργείστε μια DWORD καταχώρηση με το όνομα ‘WriteProtect‘ και δώστε της τη τιμή 1. Έτσι θα μπορείτε να διαβάζετε usb δισκους, αλλά δε θα μπορείτε να γράφετε σε αυτούς.
2. Χρησιμοποιείστε σωστά το UAC
Ναι, αυτό το σπαστικό το οποίο συνήθως είναι το πρώτο το οποίο απενεργοποιείται από το 83% των χρηστών όταν εγκαθιστούν τα Windows Vista. Όμως εκτός από το σπαστικό μήνυμα του UAC, η συγκεκριμένη λειτουργία έχει και χρήσιμες εφαρμογές, όπως η προστατευμένη λειτουργία του Internet Explorer. Για να κρατήσετε τη λειτουργικότητα του UAC, αλλά να ξεφορτωθείτε τα ενοχλητικά μηνύματα, μπορείτε να πλοηγηθείτε μέσω του επεξεργαστή μητρώου (regedit) στο ‘HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\‘ και να δώσετε στο DWORD ‘ConsentPromptBehaviorAdmin‘ τη τιμή .. Για να επαναφέρετε τα πράγματα όπως είχαν βάζετε την τιμή 2.

3. Αλλάξτε το όνομα ιδιοκτήτη
Όταν κάνετε την εγκατάσταση των windows, βάζετε κάποιο όνομα ιδιοκτήτη. Αυτό μπορείτε να το αλλάξετε αν πλοηγηθείτε μέσω του επεξεργαστή μητρώου (regedit) στο ‘HKLM\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion‘ εκεί θα κάνετε διπλό κλικ στις τιμές ‘RegisteredOwner‘ και ‘RegisteredOrganization‘ για να τις αλλάξετε.

4. Εύκολη κρυπτογράφηση
Κάποιες εκδόσεις των Windows επιτρέπουν την κρυπτογράφηση αρχείων αλλά η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη. Πρέπει δηλαδή να προηγηθούν αρκετά κλικ μέχρι να το καταφέρετε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πλοηγηθείτε μέσω του επεξεργαστή μητρώου (regedit) στο ‘HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced‘, να δημιουργήσετε μια νεα καταχώρηση DWORD με όνομα ‘EncryptionContextMenu‘ και δώστε του την τιμή 1. Πλέον με δεξί κλίκ σε κάποιο αρχείο θα μπορείτε να επιλέξετε την εντολή «Κρυπτογράφηση».

5. Πολλαπλές εισόδους στο msn
Κάποιοι από εσας μπορεί να έχετε διπλούς λογαριασμούς στο δημοφιλές πρόγραμμα συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο, το msn. Μπορείτε αν θέλετε να ορίσετε, πάντα μέσω του μητρώου των Windows, να μπορείτε να εισέρχεστε ταυτόχρονα σε παραπάνω από έναν λογαριασμούς. Για να το καταφέρετε αυτό, πλοηγηθείτε μέσω του επεξεργαστή μητρώου (regedit) στο ‘HKLM\Software\Microsoft\WindowsLive\Messenger‘ και δημιουργείστε ένα DWORD με όνομα ‘Multiple Instances‘ και δώστε του τη τιμή 1. Αν θέλετε να επανέλθετε στην αρχική κατάσταση, απλά σβύνετε το συγκεκριμένο DWORD.
6. Απενεργοποίηση AutoRun
Ένας ωραίος τρόπος να κολλήσετε κάποιον ιό είναι να εισάγετε ένα αφαιρούμενο μέσο στο σύστημά σας και το κακόβουλο αρχείο να εκτελείτε μέσω της λειτουργίας της αυτόματης εκτέλεσης.
Για να το αποτρέψετε αυτό πλοηγηθείτε μέσω του επεξεργαστή μητρώου (regedit) στο ‘HKLM\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\IniFileMapping‘ και δημιουργείστε ένα κλειδί με το όνομα ‘Autorun.inf‘. Κάντε διπλό κλικ στο κλειδί και εισήγαγε την τιμή ‘@SYS:DoesNotExist‘. Μετά διαγράψτε τη καταχώρηση ‘HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoints2‘. Τώρα δε θα ξεκινάει αυτόματα η εκτέλεση ενεργειών από αφαιρούμενα μέσα.

7. Προκαλέστε μπλε οθόνη
Αν θέλετε να προκαλέσετε μπλέ οθόνη, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, απλά για να ψαρώσετε κόσμο, πλοηγηθείτε μέσω του επεξεργαστή μητρώου (regedit) στο ‘HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters‘ και δημιουργείστε ένα DWORD με όνομα ‘CrashOnCtrlScroll‘ και δώστε του την τιμή 1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και μετά με το δεξί πλήκτρο Ctrl και με δύο κλικ του Scroll Lock έχετε την Μπλε Οθόνη του Θανάτου. Μην κάνετε κατάχρηση της συγκεκριμένης εντολής, μιας και υπάρχει πιθανότητα να καταστραφούν δεδομένα από το σκληρό σας δίσκο, οπότε, αυτό όπως και τα παραπάνω, χρησιμοποιήστε το με σύνεση. Για καλού κακού, όταν κάνετε την πλάκα σας, σβήστε τη συγκεκριμένη καταχώρηση.


[Πηγή]:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
(c) free template