Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Favicon για blog

Φτιάξτε το δικό σας favicon για το ιστολόγιό σας

Η λέξη favicon προέρχεται απο τα αρχικά του "favorite icon". Πρόκειτε για εικονίδιο (μεγέθους 16x16 pixels συνήθως), το οποίο εμφανίζεται δίπλα απο την διεύθυνση (URL) ενός ιστότοπου ή και ιστολογίου.


Η προσθήκη ενός favicon στο blog σας, το κάνει να ξεχωρίζει πολύ εύκολα . Η διαδικασία που ακολουθείται ολοκληρώνεται σε 3 βήματα:
1. Δημιουργία του εικονιδίου.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό. Εμείς προτείνουμε το IconFx που θα βρείτε εδώ. Εισάγετε (import) όποια εικόνα θέλετε και την εξάγετε σε μορφή εικονιδίου (.ico). Το IconFx είναι πολύ εύκολο στην χρήση του και διαθέτει και πολλές επιλογές επεξεργασίας.
2. Ανέβασμα (Upload) του εικονιδίου
σε κάποια δωρεάν υπηρεσία. Υπάρχουν επίσης αρκετές τέτοιες υπηρεσίες, εμείς προτείνουμε την http://www.hostanyimage.com.


3. Επεξεργασία του κώδικα του blog.
Αυτό γίνεται επίσης πολύ εύκολα πηγαίνοντας στον Πανόπτη - Διάταξη - Επεξεργασία Html, όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Στην συνέχεια ψάχνουμε την γραμμή του κώδικα που βρίσκεται πάνω - πάνω :

<data:blog.pagetitle/>


Ακριβώς κάτω απο αυτή την γραμμή γράφουμε τον εξής κώδικα:

URL εικονιδίου ' rel='shortcut icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>


Προφανώς όπου URL εικονιδίου βάζετε την διεύθυνση που έχετε αντιγράψει στο Νο 2, βήμα 3. Οπώτε και ο κώδικας της σελίδας γίνεται κάπως έτσι:


Τέλος, αποθηκεύουμε το πρότυπο με τις αλλαγές που έχουμε κάνει. Σημειώνεται πως προτείνεται η χρήση των Firefox, Opera αλλά και Internet Explorer 7. Σε διαφορετικούς περιηγητές ίσως δεν εμφανίζεται το favicon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
(c) free template